Automate your Marketing
with Womplify




 
LOVE IS ALL AROUND

By: Danish n Dania

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Feb-2009 13:02 Email | Share | | Bookmark
Bersama Gee & Anak2

 
 
 
View all 7 photos...
Weekend yg lepas kami semua balik ke kampung Johor.. bertolak hari jumaat selepas abah balik keje.. lebih kurang dlm pukul 11 mlm kami tiba di Pontian tujuan kami balik kg kali ni sebab embahcik akan menjalani pembedahan untuk membuang hempedu pd hari sabtu pagi..

Alhamdulillah, segalanya berjalan dgn lancar embahcik dh pun discharge pd hari isninnya.. kebetulan kami berada di JB sepanjang hari sabtu tu, mama ajak abah pergi ke rumah Gee (Anis & Aina).. semua ada kecuali papa anis dan aina (ada keje di kuantan).. yg penting kami dapat bertemu jugak dengan Gee sekeluarga sebab dh lama kami plan nk jumpa

Snapshot sepanjang kami di rumah Gee..



Seronok sangat dpt jumpa mereka.. Anis ngan Aina pun cute, well behave ajer.. Along ngan Dania plak, buat mcm rumah sendiri abih semua mainan nk dibawa keluar dr bilik sib baik Gee sporting, segan plak mama.. Maaflah Gee, kalau kami ni mengganggu plak Gee sekeluarga nk berehat.. Siap dihidang ngan popia n karipap.. kenyang kami tau, Along ngan Dania kenyang ngan mainan siap bagi dania bawa balik patung itik lagi terima kasih banyak2..Jenuh dh kami pesan itu ini sblm sampai umah org, tp macam curah air atas daun keladi bila sampai hilang segala yg dipesan...huhuhuuhuu..




Thursday, 5-Feb-2009 12:21 Email | Share | | Bookmark
Happy 5th Birthday Along!!!

xsabar nk potong kek, lilin pun x tiup lg
kek masa di Johor
tempah cc utk bagi pd kengkwan along kat skool
View all 11 photos...


Korang jgn salah paham plak yea..sebenarnya along punya bday 30hb Jan yg lepas ni kira dh ter-miss entry sebenar utk bday alonglah kiranya.. lewat plak... masa minggu tu kami semua g jenjalan kat Awana Kijal T'ganu.. bukanlah berjalan dlm erti kata holiday.. cuma kami ni mengikut abah yg kebetulan ada keje di sana.. lama gk kami dpt dok kat hotel 4days 3 nite gitu tak kemana2 pun sbb abah kena keje, kami just dok memerap kat bilik jer.. x celebrate pun bday along cuma mama dh prepare hadiah tu masa kt umah lg.. masa cuti CNY kami balik kg Johor, so dh celebrate masa tu ngan embah n embahcik nya

Sepanjang di Awana, Along n Dania ambil peluang berendam dlm bath tub ikutkan ajerlah... bila petang bawak g mandi pool.. tapi x beria sangat sbb Dania xmo masuk dlm pool along jer yg mandi sakan, sib baik dh besar so just tengokkan ajerlah xpayah mama dia join sekali dlm pool tu


gambar2 kami semasa di Awana Kijal...


View drp bilik kami...



Masa kami mula2 sampai, abah yg bawak diorang g lepak2 kat pantai sambil main pasir..



Bawa diorang g mandi pool, tp dania just dok kat tepi kolam tu jer..



Salah satu sesi berendam dlm bath tub..



Saturday, 17-Jan-2009 09:50 Email | Share | | Bookmark
1st entry for 2009

heheee...sorrylah,lewat plak kami ni mengupdate fp.. org lain dh ber-entry2 dh.. kami baru ni nk buat entry.. itupun takde apa2 nk story, just skang ni along skool kat tempat yg lain..saja kami tukarkan dia skool kali ni just half day jer, bukan apa kami takmo dia rasa boring nk belajar sbb this year dia just 5 thn.. thn depan ambil yg one day skool (sekali ngan fardhu ain)..

Dania just dok ngan mama jer..temankan mama kat umah





Ni plak antara aksi terkini Dania mama just cakap 123...dia terus beraksi sendiri.. ni bakat terpendam apa???






Tuesday, 25-Nov-2008 01:06 Email | Share | | Bookmark
Bus trip..

Along n Dania mmg xgheti dok diam sampailah bas nk gerak..
minum dulu..dahaga nie..
muka Along monyok sbb kena paksa dok diam2..
View all 11 photos...
Sabtu lepas first time Along n Dania naik bas xpress pergi KL.. Kami semua naik Sani Express..bas ni 2 tingkat tapi kami pilih dok bawah.. masa abah beli tiket mama dh pesan siap2 beli seat belah bawah.. selesa gak sbb tingkat bawah x banyak seat so org pun tak ramai.. terkawal sket Along n Dania..

Itupun diorang dok bergerak kesana sini sbb kami naik awal2..takmo serabut ngan org, so bolehlah settle down dulu.. tengoklah Dania pun sempat minum susu b4 bas bergerak..






Hari Ahad plak kami ada jemputan kawen kat Maran.. So, Along n Dania p tengok pengantinlah plak Along seronoklah sbb dh paham, tp yg kelakar tu dia dok ingat nk p beraya jer agaknya sbb raya masih baru lg tu yg dok teringat2.. dh nampak pengantin barulah paham yg sebenar2nya Mama je yg ambil gambar dgn pengantin sbb Along n Dania dh dok sibuk main





Sebelum balik rumah kami singgah Masjid Negeri.. Along n Dania punyalah seronok sbb dpt main kat padang depan masjid.. dok berlari sampai nk ke hujung padang belah sana..hishhh budak dua org nie, abah ngan mama dh terjerit2 plak..dhlah dekat ngan masjid..bayangkan jerlah kalau dh padang seluas 2 padang bola tu ada serupa Tarzan & Jane tak Malam tu kami dinner siap2 kat luar.. Kami p makan kat Sara Thai.. abah order Ikan Siakap Steam Limau, Tauhu Telur, Tom Yam Sotong dan Sayur Campur.. So, kenyanglah kami.. Along pun makan banyak sbb dh lapar sangat..masa kat kenduri kawen tadi bukannya nk makan sangat.. dok sibuk main jer



sempat bermain ngan bb yg ada kat situ...


INTRODUCING....



Quote:
Inilah tujuan sebenar kami turun KL hari tu..sebab ini juga 2D's berpeluang merasa naik bas express.. mama plak merasa naik bas 2 tingkat lepas ambil kereta ni, kami p workshop untuk tinted n pasang alarm pada kereta ni.. kereta inilah yg menjadi impian abah sejak sekian lama..dari bujang sampai anak dah 2 org barulah berpeluang nk pakai mama tumpang happy skang ni mmg tiap2 hari abah bawak kami jenjalan.. malam tadi saja abah bawak kami p makan icecream McD (sbb ada drve thru') ghase2 malam ni g mana plak ek




Friday, 14-Nov-2008 15:41 Email | Share | | Bookmark
Basiroh Islamic Pre-School Konvokesyen

Last Sunday, sekolah Along telah mengadakan hari konvokesyen..hehhee, little child pun ada konvokesyen.. Well, Along lom graduate lagi..Those yg graduate and will receive certificate only kids yg 6 yrs old.. untuk 4 & 5 yrs only get presents.. There are also some performance by the children..Along pun involve gak..hheehee, so dptlah dia menyanyi atas pentas well that was his dream when he was at Dania's age (try to sing during his father punya company annual dinner..hahahaa) Anyway, those kids certainly enjoy the moments.. lagipun itu yg penting kann.. let the kids have fun..

Actually, Along demam hari tu tapi still bersemangat nk join the performance..well, that's a spirit my boy seronok dia, tak macam org sakit pun.. doing all the jumping while singing (mimming aje, bukan nyanyi betul pun) 10 Little Indians song.. tapi mama mmg salute lah kat Along n kawan2 dia yg lagi 3 org tu.. berani sungguh kanak2 nie dok menyanyi kt atas pentas tu walaupun hanya berempat jer masa tu (yg ni dok nyanyi 1,2,3..Sayang) Moreover, diorang semua only 4 yrs aje.. Seronok ye dpt nyanyi atas pentas Hhehee, Along pun terus jer baik demam..tak demam2 dah lepas tu..lega ok

So, here are some of the picture during the event... Abahlah jurufoto kami for that day






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net